Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Jubileum Koogerpark

23-24 en 25 juni 2006

In het kader van het 80-jarig jubileum heeft de stichting Koogerpark een opdracht verstrekt aan Fluxus, centrum voor de kunsten Zaandam en het ROC, opleidingscentrum Amsterdam voor het samenstellen van een uitvoering van de 'Een Midzomernachtdroom' van William Shakespeare. In het jaar 2000 heeft onze toneelvereniging dit stuk ook opgevoerd o.l.v. Sander Israëls. Nu spelen 5 spelers van onze vereniging mee met dit jubileumstuk.

De toneelvereniging kreeg een oproep van Barbara Droog en Anneke Steemers om mee te doen met dit spektakel. Vijf leden hebben gereageerd en repeteren nu enthousiast o.l.v. Majanka Fröhlich.

Ina Lubbes speelt de rol van Hippolyta, Bart Boudier speelt de rol van Theseus, Anita Kotter heeft de rol van kabouter Schaaf, Trees Mol speelt de oude Helena en Pim Houthuijse heeft de rol van Oberon.

 

In 1937 werd dit stuk van William Shakespeare al eens eerder opgevoerd in Het Koogerpark. Nu in juni 2006 is het weer zover. Deze "Midzomernachtsdroom", gebaseerd op de vertaling van Cees Buddingh' wordt een sprookjesachtige familievoorstelling. Het Koogerpark vormt een uitstekende locatie voor deze voorstelling die zich in een bos afspeelt. Het stuk is raadselachtig, absurd en normaal tegelijk. Dromen en nachtmerries worden in elkaar vervlochten en er komt een verbinding tot stand tussen het natuurlijke en het bovennatuurlijke.

De voorstellingen waren te zien op vrijdag 23 juni, zaterdag 24 juni en zondag 25 juni. De voorstellingen beginnen om 21.30 uur, maar om 21.00 uur is de "zaal" open. Foto's: Midzomernachtsdroom Koogerpark

bart1 ina1

Ina als Hypolyta en Bart als Theseus in het jaar 2000.

Ina als Hypolyta en Bart als Theseus in het jaar 2000 bij onze toneelvereniging "De Kolk"

Nieuwsgierig geworden, meer informatie?
Klik op de volgende links:
Midzomernachtsdroom – Jaar 2000 o.l.v. Sander Israëls
www.fluxus.nl
www.koogerpark.nl 

Foto's Midzomernachtsdroom Koogerpark

koogerpark11 
vlnr Bart, Ina, Anita en Trees

koogerpark12 koogerpark13
Anita als kabouter Schaaf

koogerpark14 koogerpark15
Trees als de oude Helena.

koogerpark16
het publiek