Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

WAK 2011 Optreden in de Fabriek

21 mei 2011

Van 14 tot en met 21 mei 2011 vond door heel Nederland de Week van de Amateurkunst (WAK) plaats. Amateurkunstenaars uit alle kunstdisciplines laten tijdens deze week zien wat zij in huis hebben, in hun eentje of in een groep. Zo gingen Ina, Ruben en Nermin naar filmhuis De Fabriek aan de Jan Sijbrandsteeg in Zaandam. Tijdens een Italiaans diner gingen zij in de rol van bediendes. Ze hebben de hele avond meegeholpen met serveren van het Italiaanse 4 gangendiner. Ook mochten ze zelf wat nuttigen in de gang. Na afloop van de voorstelling en diner kregen ze een zonnebloem.

wak1 wak2

Verslag door Ruben

Met een temperatuur van rond de 25 graden verzamelden Nermin, Ina en Ruben zich rond 17.00 in de Fabriek. Om 19.00 uur gaan Ina, Nermin en Ruben lopen met de aperitiefjes de zaal in en doen hun eerste act.

"Arthur! Galmt het door de zaal, stop nou eens met dat geflikflooi, je bent aan het werk!" De toon is gezet, al snel volgt het voorgerecht, tussendoor nemen Leo en Lia Lekkerland plaats in de zaal, duidelijk teveel gedronken die Lia! Ze loopt met een aantal mannen te flirten, terwijl ze getrouwd is. Ze krijgt daarom ook terecht een standje.

Zo de hoofdgerechten zijn aangekomen, pasta! Eerst de borden brengen, Ruben vertelt in zijn rol aan Ina hoe gek hij wel niet is op Nermin/ Derya. Wat een prille liefde het straalt er vanaf! Bij het toetje brandt het los, Ruben en Nermin hebben alleen oog voor elkaar. Ruben besluit daarom ook maar om het erop te wagen. "Lieve Derya, zin om een bioscoopje te pakken? Natuurlijk wil ik dat!"

Dat was het, na ons was er nog een cabaretgroep "Niet aan de Orde".

wak3 wak4