Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Sander Israëls

alt

Het eerste stuk dat Sander Israëls bij ons regisseerde was de Venetiaanse komedie ''Het Pleintje'' van Carlo Coldoni. In deze komedie spelen 16 acteurs en actrices het dagelijkse leven op een Venetiaans pleintje, compleet met drama, liefde en hartstocht. Daarna regisseerde hij een komedie ''Volpone'' van Benjamin Jonson. In deze bewerking worden de mannenrollen door vrouwen gespeeld.

 

In 1997 regisseerde hij de klassieke komedie ''Lysistrata'' van Aristophanes. Hij heeft dit stuk bewerkt. In dit jaar kregen we extra toneellessen van Sander. Deze lessen gingen o.a over: improvisatie, ademhalingstechniek, uitspraak en bewegen.

Sander heeft daarna nog 7 toneelstukken voor ons geregisseerd. Het laatste stuk was op 23 en 24 april 2004. Dit toneelstuk ''Zaanse Buren'' bestond uit twee éénakters, nl. ''Buren' en ''Black Comedy''. Bij het onderdeel ''toneelstukken'' vind u een overzicht van alle gespeelde toneelstukken.

Sander heeft voor ons ook een aantal éénakters geregisseerd. In 1990 speelden we onze eerste éénakter ''The Happy Journey'' in Westzaan. In 1998 deden we mee met de trollenscene uit Peer Gynt. En in 2004 speelden we onder de regie van Sander in het Zaantheater het stuk ''Buren'' van H. Heijermans.