Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Pim Houthuijse

In augustus 2004 ben ik, Pim Houthuijse, als regisseur begonnen bij deze toneelvereniging.

Mijn loopbaan of beter gezegd mijn hobby als amateur-regisseur kent nog niet zo’n lange geschiedenis.

Toen ik in 1992 mij aanmeldde als speler bij de toneelgroep van z.v.v. Zaandijk kon ik niet bevroeden, dat het mij binnen korte tijd zo boeide, dat ik er alles over wilde weten. Een regieopleiding leek mij daartoe een van de mogelijkheden en besloot ik een vierjarige opleiding bij De Kunst in Alkmaar te volgen.

 

Al tijdens mijn opleiding ging ik aan de slag in Aartswoud en zette daar mijn eerste schuchtere schreden op het regisseurspad. Vervolgens deed ik regie in Castricum, waar ik mijn opleiding succesvol afsloot, Koedijk en Wormer.Thans ben ik bij deze vereniging( De Kolk) druk in de weer om "Zusters in Zaken" op de planken te brengen.Elders op deze website vindt u daarover meer informatie.

Naast regisseren speel ik zelf ook graag en niet alleen voor mijn plezier maar ook om mijn speelervaringen weer toe te passen bij de regie. Om bij te blijven in dit mooie en tegelijkertijd moeilijke vak volg ik zoveel mogelijk workshops, masterclasses en speltrainingen.

Tenslotte vind ik het belangrijkste, dat ik er naar streef om spelers plezier te laten hebben in hun hobby, zodat ze samen met andere betrokkenen (regie, licht, geluid, decor, kleding, souffleuse enz.) een goed en mooi stuk toneel kunnen opvoeren en daar gaat het tenslotte om.

Pim Houthuijse.