Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk

Regie

Afdrukken

Corien Ottes

Corien Ottes

Mijn naam is Corien Ottes en ben van beroep dans-theaterdocent en theaterregisseur. Mijn dansopleiding heb ik in Amsterdam gedaan en ben als theaterregisseur afgestudeerd in Arnhem. Mijn vaste gezelschap is Trojka Toneel maar daarnaast regisseer ik meestal in het zelfde jaar nog één of twee andere stukken voor amateurgroepen in het land. Van Schoonhoven tot Diemen, zo kom je nog eens ergens!! Het regisseren vind ik een erg leuke bezigheid, je ziet na de eerste leesrepetities het stuk al vorm krijgen en de spelers groeien langzamerhand in hun rol. Wat ik belangrijk vind is dat de spelers heel goed moeten weten welk personage zij gaan spelen, dus wordt dat ook uitgebreid behandeld ook met speloefeningen. Na een paar keer met de spelers van de Kolk te hebben gewerkt merk ik dat zij best wel leergierig zijn en daar word ik blij van. Leren en spelen is de beste combinatie om een stap verder te komen. Daarbij wordt er natuurlijk veel gelachen! Ik ga zelf veel naar toneelvoorstellingen, ik vind het pas goed als de spelers hun personages geloofwaardig neerzetten. Ik ga hiervoor mijn best doen bij De Kolk. Ik wens hierbij iedereen een fijn seizoen toe met veel toneelplezier.

Afdrukken

Mieke Freyée

In het seizoen 2015-2016 is Mieke Freyee weer de regisseur. In 2010 was ze ook al bij onze vereniging. Zij heeft het stuk Henry II van Willem Jan Otten geregisseerd. Ze heeft al vele stukken op haar naam staan, zoals Zonder gekheid van Alan Ayckbourn, Kniplicht van Peter Aten en Bedgeheimen van Haye van der Heyden.

Afdrukken

Dick Nijman

Curriculum Vitae Dick Nijman

Opleiding: 1980: Toneellessen en camera acteren van Ronald Beer, Toneelschuur Haarlem
1984-2000: Toneellessen en regie lessen van Wim Wiertz

1981 Oprichten Theatergroep Beeldbuis, Toneelschuur Haarlem
1982-1984 Toneelschuurproducties: Complot, Ontsnapt
Centrifugeren voor twee heren
1986-1992 Regisseren diverse toneelvoorstellingen bij diverse personeelsverenigingen,TOBO Amstelveen
1987-1992 Liefde half om half van Alan Ayckbourn
Een doos vol kruimels van Neil Simon, In de holte van je arm van Dimitri Frenkel Frank, de Vrek van Molière
Prettige feestdagen van Alan Ayckbourn, de Meid van Heijermans

Afdrukken

Nathalie Spaans

altVan kinds af aan ben ik met theater bezig. Eerst wilde ik vooral spelen, maar later heb ik in het maken en regisseren veel plezier gevonden. In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Docent Drama opleiding in Arnhem. Sindsdien geef ik toneelles aan kinderen, én ben ik sinds 2006  als regisseur bezig voor de Kolk.

Afdrukken

Pim Houthuijse

In augustus 2004 ben ik, Pim Houthuijse, als regisseur begonnen bij deze toneelvereniging.

Mijn loopbaan of beter gezegd mijn hobby als amateur-regisseur kent nog niet zo’n lange geschiedenis.

Toen ik in 1992 mij aanmeldde als speler bij de toneelgroep van z.v.v. Zaandijk kon ik niet bevroeden, dat het mij binnen korte tijd zo boeide, dat ik er alles over wilde weten. Een regieopleiding leek mij daartoe een van de mogelijkheden en besloot ik een vierjarige opleiding bij De Kunst in Alkmaar te volgen.

 

Afdrukken

Sander Israëls

alt

Het eerste stuk dat Sander Israëls bij ons regisseerde was de Venetiaanse komedie ''Het Pleintje'' van Carlo Coldoni. In deze komedie spelen 16 acteurs en actrices het dagelijkse leven op een Venetiaans pleintje, compleet met drama, liefde en hartstocht. Daarna regisseerde hij een komedie ''Volpone'' van Benjamin Jonson. In deze bewerking worden de mannenrollen door vrouwen gespeeld.