Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk

Spelers

Informatie over de spelers, door de spelers zelf geschreven.

Frits Nieste

(lid sinds 2011)

Mijn naam is Frits Nieste. Ik ben graficus en werk momenteel in dienst van Service Point op het hoofdkantoor van Ahold Europe in Zaandam. Ik ben daar dtp- er/vormgever en tevens teamleider repro-mail.

Had je al iets met toneel gedaan?

Toneelervaring heb ik eigenlijk al zo'n 30 jaar. Dat begon in Alphen aan den Rijn bij de carnavalsvereniging met vooral playback/bandparodie en komische acts. Later toen ik in Maarsen woonde ben ik daar lid geworden van Maarssen '32 en speelde enkele stukken, waaronder "Il Campielo" van Carlo Goldoni.

andere spelers

 

 

 

Bart Boudier

(lid sinds 1986)

 

Tijdens de jaarvergadering van mei 2006 werd ik plotsklaps gehuldigd. Ik bleek 20 jaar lid van de vereniging te zijn. Dat zet je even tot nadenken en flitst door je grijze massa hoe je hier beland bent. In de 3 klas van de MULO deed ik  voor het eerst mee aan een toneelstuk. Een Zomerzotheid van Cissy van Marksveld. Dit voerden we in de Lindeboomschool op voor de eindexamenklassen.

Anita de Leeuw- Knotter

(lid sinds 1999)

Altijd lastig om iets over je zelf te schrijven… In 1999 ben ik verhuisd vanuit het Brabantse naar Zaandam. In Den Bosch ben ik op de Agrarische Hogeschool voor het eerst met toneel in aanraking gekomen. Hoewel ik er ooit over gedacht heb, om de toneelschool te doen… maar dat is nooit van de grond gekomen. Op de HAS waren er verschillende commissies van de studentenvereniging. Om lid te worden, moest je ‘iets’ doen met een commissie.

Hans van Urk

(lid sinds 1983)

Vanaf het begin zit ik bij de toneelvereniging. Ik heb diverse rollen gespeeld. Mijn eerste rol was uit het stuk "Chef de bureau" in 1984. Ik heb veel rollen gespeeld van politieagent tot aartsbisschop. Ik woonde in de Zwaardemakerstraat in de Rosmolenbuurt. Sinds 1991 woon ik in Oostzaan. Ik ben werkzaam bij firma Meyn in Oostzaan en ik ben lasser. Ik heb 2 zonen, Maikel en Remko, die ook actief zijn binnen de vereniging.

Mathieu v.d. Linde

(lid sinds 2009)

In 1995 speelde mijn zus met een amateur toneelvereniging in de stadschouwburg Velsen een eigentijdse uitvoering van de klassieker Romeo en Julia. Het kippenvel stond op mijn huid, een brok in mijn keel en toen begon de droom om ooit op het toneel mijn kunsten te vertonen voor een uitzinnig publiek!