Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk

Bart Boudier

(lid sinds 1986)

 

Tijdens de jaarvergadering van mei 2006 werd ik plotsklaps gehuldigd. Ik bleek 20 jaar lid van de vereniging te zijn. Dat zet je even tot nadenken en flitst door je grijze massa hoe je hier beland bent. In de 3 klas van de MULO deed ik  voor het eerst mee aan een toneelstuk. Een Zomerzotheid van Cissy van Marksveld. Dit voerden we in de Lindeboomschool op voor de eindexamenklassen.

Daarna nog 1 keer in De Prins in Westzaan voor de bewoners van Lambert Melisz.

Jaren later werd ik samen met een vriend bij de ZVT gevraagd om te komen spelen. Ik heb daar toen met veel plezier een aantal jaren gespeeld. Omdat het werk zoveel tijd van mij ging opeisen, moest ik ermee stoppen. In 1986 zat de vereniging dringend verlegen om een mannelijke speler. Tegenspraak was niet mogelijk want er zaten nog 2 vrienden van mij op die club en het tekstboekje zou wel bij mij in de bus gegooid worden. Of ik het maar even wou doornemen en  maandag  op de repetitie wou komen opdraven. Ik dacht toen van ach wat kan mij gebeuren, is het niets dan ben ik weg. Is het wat, dan doe ik een jaartje mee. Nou het was gezellig en het is nog steeds gezellig dus bleef het niet bij dat ene keertje.

Het leuke aan toneelspelen is het in de huid van een ander kruipen. Het principe is dat je eigenlijk het tegenovergestelde van jezelf  moet trachten te spelen / uit te beelden. Kan lastig zijn,maar met goede regie en teamgeest lukt het altijd weer. Stukken zoals Lysistrata, De Storm, Midzomernachtsdroom zijn stukken die op mij een diepe indruk hebben achtergelaten. Midzomernachtdroom in het bijzonder nadat ik hier ook nog aan mee had gedaan tijdens de openlucht voorstelling in het Kooger Park dit jaar. Deze productie zond onder supervisie van FLUXUS en is een daverend succes geweest. Aan zoiets zou ik graag nog eens willen meedoen. Naast het spelen ben ik ook bestuurslid (penningmeester) van de vereniging, en natuurlijk net als alle andere leden bij de voorstelling achter de schermen bezig met zaken als decorbouw, belichting, geluid en al dat andere wat er bij een voorstelling komt kijken.

Naast mijn werk ben ik actief als bestuurslid van Ondernemers Vereniging Westerspoor en hou ik mijn  EHBO en reanimatie + AED diploma‚Äôs geldig bij de EHBO in Oostzaan. Naast dit alles probeer ik op zondag met een vast groepje een aantal uren te Nordic Walken in het prachtige duingebied van Noord Holland.

alt alt alt