Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Techniek en decor

Elk jaar bouwen we met alle leden en familieleden het toneel - decor. Het decor en alle spullen staan opgeslagen in een bergruimte in Kogerveld. We sjouwen met z'n allen de decorstukken van de bergruimte naar de vrachtwagen en weer andersom. Samen werken geeft een goede sfeer onder de spelers en leden. Elk jaar zijn we weer voldaan als de arbeid is gedaan. Dit jaar ( 2006) speelden we voor het eerst in het buurtcentrum Poelenburcht. Daar was al een toneel aanwezig en gordijnen. Dat was een stuk makkelijker. Toch moest er zoals altijd de decorstukken gemaakt worden en de belichting opgehangen, genoeg werk nog.

De belichting en geluid wordt meestal door één van onze leden gedaan. Een paar van ons hebben een cursus gevolgd in Westzaan. De belichting komt de laatste jaren NHCA depot uit Westzaan. We zijn lid van de NHCA en huren de lampen, die we nodig hebben.

De laatste jaren werken we ook meer met geluidseffecten. Deze geluidseffecten krijgen we ook via NHCA.

alt alt
Sjouwen van de bergruimte in Kogerveld naar de vrachtwagen.

alt alt
Hard aan het werk aan het decor.

alt alt
Lampen ophangen                                     Programmaboekjes vouwen

alt alt
Tillen en sjouwen, heel hard werken aan het decor.


De laatste jaren spelen we in het buurthuis "de Poelenburcht", "De Kwaker" en het "Havenkwartier". Hier hebben we minder sjouwwerk. Kijk maar naar de foto's.

alt alt
Ton en Bart zijn de auto aan het uitladen                                               Hans hangt de lampen in

alt alt

alt alt

In april 2012 traden we op in het Havenkwartier in Zaandam met het stuk "Ik wil Mjoessof spreken". Op zondag 15 april hebben we met een groep schoongemaakt en opgeruimd.

 IMG_3335_Kopie

IMG_3337_Kopie IMG_3338_Kopie