Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

De Goede Dokter verhalen

De nies
Zo is er de ambtenaar Cherdyakov , die een ondraaglijk bestaan leidt, nadat hij zijn superieur, generaal Brassilkov , in het theater op zijn achterhoofd heeft geniesd. Keer op keer vraagt hij om vergeving en krijgt hij ook, totdat hij de generaal opnieuw in het gezicht niest. Eenmaal de kamer uitgevloekt, voltrekt zich een drama.

De gouvernante
Een rijke dame betaalt haar gouvernante opzettelijk veel te weinig salaris uit om in verzet te laten komen en weerbaarder te maken.

Chirurgie
Een priester met hevige kiespijn gaat naar de dokter. Die wordt wegens afwezigheid waargenomen door een nog onervaren student. Ze bidden voor een wonder.

Te laat voor geluk
Een stukje onvervalste romantiek tussen twee mensen in de herfst van hun leven die zich afvragen of het geluk ook nog voor hen mag gelden

De verleiding
Een vrijgezel legt aan de hand van een praktijkvoorbeeld uit hoe je andermans vrouw kunt verleiden. In dit geval de vrouw van zijn vriend. Of het hem lukt zullen we moeten afwachten.

De drenkeling
Een heer bevindt zich op de kade van de rivier. Een zwerver klampt hem aan met de vraag hoeveel het hem waard is iemand te zien verdrinken. Wat als spel bedoeld is lijkt werkelijkheid te worden.

De auditie
Een onervaren meisje doet toneelauditie. Aanvankelijk is de degene die naar haar luistert, de schrijver, niet onder de indruk. Dat verandert al zij een fragment uit de Drie zusters speelt....

Een weerloos schepsel
Een bankier met jicht krijgt een vrouw met een persoonlijk probleem op bezoek. Zaken die niets met een bank te maken hebben en de bankier wanhopig maakt

Het arrangement
Toen de schrijver 19 jaar was nam zijn vader hem mee naar een prostituee met de bedoeling hem in het leven van een volwassen man in de wijden. Daarmee is de vader definitief zijn kleine zoon kwijt. Of de vader dat ook wil?

Terug naar De Goede Dokter