Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

In posities

Op vrijdag 22 april in het Zaantheater en zondag 24 april 2016 speelde Toneelvereniging De Kolk in Het Havenkwartier de tragikomedie: “In Posities” van Peter Aten. De regie was in handen van Mieke Freyeé.

IMG 2565

Schrijver: Peter Aten

Peter Aten (1967)is grafisch ontwerper en werkt o.a. bij TV-programma's als Nieuwsuur, het NOS Journaal en het NOS Jeugdjournaal. Hij komt uit de Zaanstreek. In 2007 kwam hem de eer toe dat het jaarlijkse éénakterfestival in Zaandam werd omgetoverd tot EenAtenfestival. Alle opgevoerde toneelstukken waren door hem geschreven. Hij ontving toen ook De Arlecchino (een Zaanse toneelprijs) voor zijn gehele oeuvre.

Voor 'Een nogal ingrijpend ongeluk' ontving hij in 1996 op 29-jarige leeftijd de (gedeelde) 1e prijs van het Festival van het Ongespeelde Stuk. Tijdens dat festival werd zijn werk voorgelezen door Kitty Courbois, Sigrid Koetse en Ann Hasekamp. Twee jaar later was zijn stuk Meconium (later omgedoopt tot Nico/Tine) weer van de partij in Theater Bellevue. Ditmaal gebracht door Dick van den Toorn en Debby Korper.

Zijn stukken dragen niet zelden titels die tot de verbeelding spreken: 'Uit de kille grond van mijn hart', De bebaarde feeks van verreweg', 'Het geluid van de kruinen', Zwelklei' of Kniplint. Vaak schrijft hij eenakters.

"Dialogen, dat is geloof ik wel mijn sterke punt", zegt Peter Aten zelf. "Ik kan er erg van genieten als het pit en power heeft. Als er van alles tussen de zinnetjes gebeurt. Ik schaaf en piel er voortdurend aan, om het zo kernachtig mogelijk te krijgen.

In zijn stukken zit vaak iets onrustbarends, iets verwrongens en absurds dat met verval in relaties te maken heeft. Soms zit dat 'iets' in de toon van zijn stuk, soms ook in een vreemde situatie. De laatste jaren heeft hij daarentegen hilarische voorstellingen voor het Molenmuseum in Koog aan de Zaan gemaakt met als enig doel het publiek te laten lachen. En dat is gelukt. Er komen elke keer weer duizenden mensen op af.
( bron: de toneelcentrale)

Peter Aten              

Korte inhoud: Posities

Hugo aast op een promotie en is verrukt als hij door Lidewij, de vrouw van zijn baas Otto, wordt uitgenodigd voor een diner. Om goed voor de dag te komen neemt hij zijn jonge vrouw Letty mee naar een boutique voor een nieuwe jurk. Daar hoort hij tot zijn ontsteltenis dat zij zwanger is. Een abortus is niet meer mogelijk en een breuk in de relatie dreigt. Het diner verloopt dramatisch. Letty is misselijk en Otto en Lidewij vechten hun privéproblemen uit. Maar de schrik slaat Hugo echt om het hart als hij eindelijk Letty’s moeder ontmoet… 

kick fashion                                

Reserveren:

Zaantheater: Aanvang 20.00 uur, de zaal gaat open om 19.30 uur, Voor zondagmiddag aanvang 14.00 uur, zaal open 13.30 uur, kosten kaarten 10,00. Kaarten voor Zaantheater kosten 12,50 euro en alle kaarten zijn te reserveren via Mathieu van der Linde: via telefoon: 0651564022 of via de website of via de mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten van Toneelvereniging De Kolk like ons dan op facebook: Toneelvereniging de Kolk


foto's van een repetitie en optreden van zondag 24 april 2016: