Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Nee schat, nu niet

22 en 23 april 1994

altTer gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de vereniging, kozen we voor een klucht van Ray Cooney en John Chapman. De regie was in handen van Aaf Huysman. De rolbezetting bestond uit 11 spelers/sters. Met een geheel nieuw decor en verrassende elementen, zoals een bar/kast. Het decor zag er heel erg verzorgd uit.

 

 

alt
 

Verhaal "Nee schat, nu niet":
Arnold, een ernstige man, heeft samen met Rinus Kleyburg en diens vrouw Suze, een winkel in bontmantels. Rinus is een levensgenieter, die vooral geniet van het vrouwelijk schoon dat "model" loopt in hun bontmantels en dit liefst op momenten dat zijn vrouw op reis is.

Het stuk speelt zich af op de derde verdieping van een exclusieve bontzaak. De eigenaren Rinus Kleyburg en Arnold Blom zijn twee totaal verschillende mensen. Rinus belooft aan zijn vriendinnetje een bontmantel. Maar die mantel wordt door haar man gekocht voor zijn vriendinnetje. Tot overmaat van ramp keert Suze eerder terug van vakantie. Arthur heeft zijn handen vol aan al die vriendinnen samen met zijn secretaresse Dorethee. Zij hebben moeite om alles in goede banen te leiden. Er ontstaan allerlei dwaze situaties. De vrouwen zijn gek op een bontjas en doen er alles aan om zo'n bontjas te bemachtigen.

alt alt

alt alt