Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Pitten in de groene Kakatoe

23 en 24 april 1999

Pitten in de groene Kakatoe zijn 2 éénakters. "Pitten" is geschreven door Herman Heijermans en "de groene Kakatoe"is geschreven door Arthur Schnitzler.

alt

Verhaal "Pitten"

"Pitten" gaat over problemen van een toneelgezelschap tijdens een repetitie. De leden van het gezelschap hebben te kampen met slechte tekstkennis, onderlinge ruzies, onduidelijke afspraken met de licht- en geluidstechnici, afwezigheid van spelers en een humeurige regisseur. Herman Heijermans had veel ervaring met dit soort problemen. Als toneelschrijver en directeur van een toneelgezelschap zal hij heel wat moeizame repetities hebben meegemaakt. Toneelvereniging De Kolk gebruikte de tekst van "Pitten" als basis voor een voorstelling, die laat zien hoe het er aan toe kan gaan op de eigen repetities.

alt alt

Verhaal "De groene kakatoe"

Het is 14 juli 1789, de avond waarop de Franse evolutie begint. In het keldercafe De Groene kakatoe treden iedere avond een groep acteurs op. Zij spelen zwervers, hoeren, zakkenrollers en moordenaars. Het publiek bestaat uit edellieden die de' onderwereld' van Parijs willen bezoeken. Meestal geeft de groene Kakatoe hen een avond spannend theater. deze avond, nu het volk van Parijs in opstand is gekomen, lijkt het extra spannend te worden.

alt 

alt

alt

alt