Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Midzomernachtsdroom

14 en 15 april 2000

William Shakespeare schreef het toneelstuk "midzomernachtsdroom". Regie was in handen van Sander Israëls. Hij heeft de tekst bewerkt en de muziek aangepast. De choreografie was in handen van Esther van Zutphen en de zang was onder leiding van Rob Hermans. De muziek en liedjesteksten werden verzorgd door Harry Habets en Brigitte Israëls. Er stonden totaal 18 spelers op het toneel, maar er waren totaal 25 rollen.

alt

Verhaal "Midzomernachtsdroom"

Het verhaal is moeilijk na te vertellen. Er gaan 's nachts een aantal mensen het bos in. Zij beleven daar toverachtige avonturen met boselfen. Tenminste dat denken ze. Het zou ook kunnen dat ze in het bos in slaap vielen en droomden over toverachtige avonturen met boselfen. Misschien lagen ze zelfs thuis in bed te dromen over het bos. Er wordt veel gedroomd in Midzomernachtsdroom.
alt
Lysander en Demetrius zijn gek op respectievelijk Hermia en Helena, terwijl de hertog van Athene, Theseus, zich opmaakt voor zijn huwelijk met koningin Hippolyta van de Amazonen. Volop liefde in de stad, maar Hermia's vader wil dat zijn dochter met Demetrius trouwt. Oei! Lysander en Hermia vluchten het bos in en worden achternagezeten door het andere koppel. Door een verkeerde betovering (foutje van de elf Puck) wisselen de jonggeliefden pardoes van partner, wat een een verwarrende situatie met zich meebrengt die lange tijd aanhoudt. Intussen is een groepje mensen driftig aan het repeteren voor een toneeluitvoering ter opluistering van het huwelijk van de hertog. De repetities verlopen niet altijd vlekkeloos.In het bos zijn de elfen de baas. Elfenkoning Oberon ruziet hier met zijn vrouw Titania over de zeggenschap over een jongeling. Lange tijd trekt de koning aan het kortste eind.
alt alt
Dit zijn de drie verhaallijnen van Midzomernachtsdroom, die elkaar keer op keer raken. Zoals in elk sprookje, komt uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht en is er een happy end. In Midzomernachtdroom weet je soms niet meer wat nou werkelijkheid is of een droom. Een oud gezegde luidt: "Wie verschil maakt tussen droom en werkelijkheid, is nog niet helemaal wakker".

alt

alt alt

alt