Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Blackbox

29 en 30 juni 2007

Locatie: Poelenburcht, Weerpad 1a Zaandam

Schrijfster: Enne Koens

Het toneelstuk 'Black Box' is geschreven door Enne Koens. Zij is in 1974 geboren in Amsterdam. Zij studeerde in 1998 af als actrice en dramaschrijfster aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Haar afstudeerstuk 'De nacht wacht' speelde op het Hollandse Nieuwe Festival IV. Zij schreef o.a. 'Lachen zullen we', 'Feest!' en 'Niemand in het bijzonder, en voor basisschoolleerlingen "Tafel voor twee". In 2004 won zij de Hollandse Nieuwe Toneelschrijfprijs voor het stuk 'Skills'. Haar stukken kenmerken zich door het samengaan van tragiek en humor, gevat in korte, poëtische zinnen. Het stuk wordt geregisseerd door Nathalie Spaans. Het stuk is geschreven voor 6 spelers, 3 mannelijke rollen en 3 vrouwelijke rollen.
Enne Koens over haar eigen werk: "Ik gebruik korte zinnen die er op uit zijn de toehoorder te ontroeren of te verbazen. Ik zoek steeds naar een eenvoudige, doch rakende taal. Grote gevoelens worden niet geschuwd, toch schrijf ik vrij kaal theater dat balanceert op het randje van het cliché en een originele verwoording van gedachten.

Meer foto in het fotoalbum

Verhaal "Black Box"

Black Box is een toneelstuk binnen een stuk, en gaat over de ups en downs van een amateursgezelschap op de dag van de première. De titel verwijst naar de "zwarte doos": De theaterzaal. De ambitieuze, en optimistische regisseur Lex probeert op de dag van de première de moed erin te houden. Maar dat is niet makkelijk, iedereen blijkt zo zijn eigen redenen te hebben om wel of juist níet op het toneel te willen staan! Divagedrag, jaloezie, en spanningen zijn deze groep niet vreemd!
Zullen ze de première doorstaan?

Rolverdeling

Lex, regisseur Remko van Urk
Harry, oudste speler Bart Boudier
Elvira, een speelster Lettie Mooij
Evita, een speelster Anita Knotter
Jeanette, een nieuw lid Ellis Vreijling
Martin, de lichtman Hans van Urk

Foto's van de generale op woensdag 27-6-2007

Remko als regiseur Lex Bart als Harry, de acteur

Meer foto's...