Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Henry II

Woensdag 19 mei 2010

Locatie: Zaantheater

Schrijver

Willem Jan Otten (Amsterdam, 4 oktober 1951) is een Nederlands schrijver, met een veelzijdig oeuvre van poëzie, verhalend proza, toneel, kritieken, artikelen, beschouwingen en essays. Hij groeide op in de Amsterdamse Rivierenbuurt en in Laren (NH).

In 1973 debuteerde hij als dichter met de bundel Een zwaluw vol zaagsel. Van 1989 tot 1996 was hij redacteur van Tirade. Na het verschijnen van zijn roman Ons mankeert niets in 1994 raakte Otten betrokken in de discussie over het euthanasie-vraagstuk. Naar aanleiding van zijn bekering tot het katholieke geloof (enige tijd nadat zijn echtgenote hetzelfde had gedaan) publiceerde hij in 1999 Het wonder van de losse olifanten, een rede tot de ontwikkelden onder de verachters van de christelijke religie. In 2004 verscheen zijn roman Specht en zoon die op 2 mei 2005 bekroond werd met de Libris Literatuur Prijs. In deze roman vertelt Willem Jan Otten het verhaal van portretschilder Felix Vincent die van de rijke industrieel Valéry Specht de opdracht krijgt zijn gestorven zoon te schilderen. enkele stukken van deze schrijver:Henri II (1978) een sneeuw (1983) en Lichaam & blik (1986).

Verhaal "Henry II"

Lady Winsome, de rijkste weduwe van de wereld, is middels een advertentie op zoek naar haar vermiste zoon, Henry. Het schip waar hij op zat, is vergaan voor de Argentijnse kust. Honderden reacties zijn het gevolg en even zoveel ‘nep’ Henry’s dienen zich aan. Totdat de Lady uitgerekend uit Argentinië een telegram krijgt dat Henry gevonden is. Eén probleempje: Henry weet niet meer dat hij Henry is. Gelukkig helpt de ‘eerlijke vinder’ Vitorio Manuel Rodrigo González zijn geheugen op te frissen. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot….

Foto's voorstelling

Meer foto's in het fotoalbum

Rolverdeling

Tom Castro

Mathieu van der Linde

Vitorio Manuel Rodrigo González

Yener Akyuz

Lady Winsome Lettie Mooij
H.C. Wembley

Ellis Vreijling

Jongeman I en II Ruben van Duuren
Georgina Chester Loes van Veen
Archibald Windus Piet van Berge
Dienstmeisje Anita Knotter
Jones Hans van Urk
Dienstbode

Ina Lubbes

Maria Castro Katja Vergouw/Monica Gaal
Dokter Bart Boudier

Foto's repetitie 1 maart 2010

Hnery II

Hnery II Hnery II
Hnery II Hnery II
Hnery II Hnery II
Hnery II Hnery II