Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

That's life (California Suite)

26 maart 2011 in De Kwaker in Westzaan
3 april 2011 in het Zaantheater in Zaandam

Foto's voorstelling

Meer foto's in het fotoalbum

Verhaal That's life - California Suite

That's Life bestaat uit vier korte toneelstukjes die zich afspelen in kamers 203 en 204 van een gerenommeerd hotel. Er bevinden zich telkens andere gasten in de kamers, ieder met een eigen verhaal dat uit het leven gegrepen is. Een gescheiden echtpaar komt praten over de toekomst van hun dochter; een man komt in een precaire situatie terecht als hij zich verslapen heeft en zijn vrouw arriveert; een actrice hoopt een Oscar te winnen op de uitreiking die ze bij gaat wonen en tot slot twee bevriende stellen die samen op vakantie zijn en onenigheid krijgen.That's Life!

Neil Simon staat bekend om zijn sprankelende, aanstekelijke humor. Niet voor niets behoort hij al decennia lang tot de top onder de komedieschrijvers. Veel van zijn stukken werden regelrechte theater- én filmhits. En ook dit stuk behoort tot zijn klassiekers. “That's life” is een feestje om te mogen spelen, maar ook een feestje om naar te kijken. Goed voor een heerlijk avondje uit!

Schrijver

Marvin Neil Simon is geboren op 4 juli 1927 in New York. Hij is een Amerikaans toneelschrijver van Joodse afkomst. Hij wordt wel ‘The King of Comedy’ genoemd en is volgens statistici de meest gespeelde toneelschrijver na Shakespeare. Zijn stukken zijn regelrechte tophits op Broadway en ver daarbuiten. Het komt niet zo vaak voor dat van een en dezelfde schrijver vier stukken tegelijk op Broadway lopen, maar Neil Simon lukte dat maandenlang. Twee maal liepen drie van zijn stukken simultaan op Broadway. Geen levende schrijver kan zich erop beroepen dat er een theater naar hem genoemd is. Het geheim van zijn succes is zijn nauwgezette vakmanschap; hij weet precies hoe een komedie geschreven moet worden. Hij schrijft ze op maat, zowel voor spelers als publiek. De personages in zijn stukken zijn voor iedereen herkenbaar en de situaties lijken alledaags zonder dat te zijn.

Rolverdeling

Hannah Warren Anita Knotter
William (Billy) Warren Yener Akyüz
Marvin Michaels Mathieu van der Linde
Bunny Monica Schutte
Millie Michaels Ellis Vreijling
Sidney Nichols Piet van Berge
Diana Nichols Lettie Mooij
Mort Hollender Bart Boudier
Beth Hollender Helma Vereeke
Stu Franklyn Mathieu van der Linde
Gert Franklyn Anita Knotter
Personeel
Anna (hoofd fac. dienst) Ina Lubbes
Arthur (stagiaire) Ruben van Duuren
Derya (kamermeisje) Nermin Güler

Foto's voorstelling 25 juni 2011 in De Kwaker

That's life That's lifeThat's life That's life
That's life
Meer foto's in het fotoalbum That's life.

Foto's repetitie februari 2011 in buurthuis De Kolk

That's life Anita wordt vervangen door Katja.
That's life That's life
That's life That's life
That's life That's life
That's life That's life
Meer foto's van de repetitie, zie fotoalbum: That's life repetities.