Toneelvereniging de KolkToneelvereniging de Kolk
Afdrukken

Chef de bureau

Zaterdag 14 april 1984

Het eerste toneelstuk van onze vereniging. De schrijver M. Boere schreef een blijspel in drie bedrijven. In dit stuk speelden allemaal debutanten. Het is een stuk voor 8 spelers/speelsters. De regie was in handen van An Lubbes. We waren overal debutanten in, in het decor, grime, regie en spel. Toch is het een leuk stuk geworden met leuke herinneringen.

Verhaal "chef de bureau" :
De heer Huizer, de oude chef-de-bureau, staat op het punt met pensioen te gaan. Hij is een man zonder hoogtepunten in zijn leven. Zijn veertig-jarige trouwe dienst is hem dan ook goed aan te zien. Hij is plichtsgetrouw tot in het bot. Verwaal, zijn opvolger,is een vrolijke student met veel bravour, die weet te leven, dat de spetters er af vliegen. Huizer en Verwaal zijn twee tegenpolen. Verwaal brengt overal vreugde om zich heen en is dan ook bij de dames erg in trek. De dames, dat zijn- Josje, een olijk brutaaltje-eerste-klas, sweet seventeen, niet op haar mondje gevallen en voor alles sportief. Els, een elegante vrouw van midden twintig. Ze is haar oude milieu een beetje ontgroeid en zoekt nu aansluiting bij de hogere kringen. Op kantoor werkt ook Mieke, een lief romantisch meisje, iets jonger dan Els.

Tante Pietje ziet de nieuwe chef-de-bureau een beetje met andere ogen. Zij is de middelbare leeftijd al gepasseerd. Zij is een hartelijke allemansmoeder, die het graag iedereen naar de zin maakt. Als zij een grote mond krijgt is zij dagenlang van streek. Boogaard, de baas van dit kantoor is een succesvolle zakenman.Hij kan nog geen afscheid nemen van zijn jeugd. Boogaard denkt dat hij alle touwtjes in handen heeft, ook prive...maar de mensen van kantoor helpen hem wel, wat allemaal tot vele verwikkelingen leidt.

alt alt

alt
v.l.n.r. Peter (Verwaal), Henk van Garderen (decor), Janny (souffleuse), Ina ( regie) en Ina (mevr. Huizer)